Mixing

Mixing

In de akoestisch geoptimaliseerde mixing ruimte zijn, naast een geoefend paar oren, alle tools aanwezig voor de kwalitatieve afwerking van je opnames.

Stap voor stap

De mix van een opname die aan huidige normen moet voldoen vergt een gedetailleerde aanpak en is tegelijk afhankelijk van de smaak van de muzikanten en de gebruiken in je genre.

1. Editing

Vooraleer de mix te starten worden ongewenste bijgeluiden, zoals de ruis van een gitaarversterker of het neerleggen van drumstokken, opgeruimd.

Er is bijkomend veel winst te maken door te focussen op timing van de ingespeelde instrumenten (voor zover dit tijdens de opname niet werd aangepakt) en andere problemen zoals tuning van de stemmen.

2. Mixing

De tweede stap is het mixen van de opname volgens de project briefing van de muzikanten. Referenties van opnames die de gewenste sound benaderen worden ook gevraagd. Zo kunnen we samen het best mogelijke resultaat behalen.

Feedback op de mix

Na de eerste mix kan er gedetailleerde feedback gegeven worden. Dat kan vanuit de zetel in de studio, of via het daarvoor bestemde formulier indien er gekozen wordt niet naar de studio af te zakken voor dit proces.

De gekregen feedback zal verwerkt worden, waarna op die nieuwere versie opnieuw bijgestuurd kan worden. En dit proces blijft zich herhalen. Deze wisselwerking werp hoorbaar vruchten af en laat toe om de mix exact naar de wensen van de muzikant af te werken.

Om die afwerking te stimuleren, zal een versie waarop binnen de 48h geen feedback werd gegeven als aanvaard worden beschouwd. Aanpassingen nadien kunnen in bijkomende revisies aangepakt worden.

3. Oplevering

Elke mix wordt standaard opgeleverd in volgende formaten:

  • WAV 48khz – 24 bit
  • MP3 256 mbps
  • 1 backing track (WAV 48khz – 24 bit) voor gebruik live

Andere formaten zijn beschikbaar op aanvraag.